Videó

A fogamzásgátlás emberi jognak számít. Segítsd Te is a LoveInfo nemzetközivé válását, hogy a tudás révén az egész világon megelőzhessük a fiatal lányok elszegényedését, és azt, hogy évente százmillióknak eleve rosszul induljon az élete!

Naponta több, mint egymillióan fertőződnek meg nemi úton terjedő betegségekkel. A következmények súlyosak, sok esetben halálosak, és nem csak a beteget sújthatják. A fertőzések miatt méhen kívüli terhesség, halvaszületés, és meddőség is kialakulhat.

Szerte a nagyvilágban a fiatalok jórészt magukra maradnak a kamaszkor zűrzavaros időszakában, az alapvető tények ismerete híján saját testükkel és jogaikkal kapcsolatban. Emiatt ki vannak téve az erőszaknak, a nemi úton terjedő betegségeknek, és az egészségtelenül korai terhességnek. Ezekkel szemben a leginkább a szegénységben és nyomorban élők a legveszélyeztetebbek.

Noha a családtervezés, vagyis a fogamzásgátlás 1968 óta emberi jognak számít, a teherbeesések közel fele a párok által nem kívánt. A világon több, mint 200 millió olyan termékeny korú nő él, aki szeretne családtervezést, de nem jut hozzá a modern, hatékony fogamzásgátlási lehetőségekhez.

Ennek egyik súlyos következménye a tinédzserkori terhesség. Ez nem csak az anya, de a gyermek számára is súlyos egészségügyi kockázatot jelent. Gyakoribb a koraszülés, az alacsonyabb születési súly, és a magzati halálozás aránya.

A tinédzser anyák jelentős része kimarad az iskolából, kimaradnak számára a fiatalkori élmények, valamint rosszabb lehetőségekkel indulnak az életben és a munkaerőpiacon. A hátrányos helyzet szinte hozza magával azt a súlyos következményt is, hogy a leányanyák gyakrabban kerülnek bántalmazó kapcsolatba, és anyagilag is ellehetetlenülnek. A tinédzser anyák gyemekei pedig anyagi és érzelmi téren is súlyos, legtöbbször behozhatatlan hátránnyal indulnak az életben. Az abortuszok miatt pedig később sok nőnek nem lehet gyermeke, ami sok fájdalmat okoz, és számtalan étletet tönkretesz.

Megdöbbentő, hogy a tudatlanság milyen hihetetlen károkat tud okozni, amik megelőzhetők lennének felvilágosítással.

A nem kívánt terhességek és szülések a komoly egészségügyi kiadásokon, mentális betegségeken, és függőségeken kívül globális szinten is problémákat okoznak. Többek között növekvő élelmiszerárakat, éhezést, bűnözést, és általános ökológiai túlterhelést, ami idővel civilizációs összeomlást eredményez, hacsak nem érjük el újra a fenntarthatóságot. Az ökológiai túlterhelés egyik megnyilvánulása a klímaváltozás súlyosbodása, aminek negatív hatásaival szemben leginkább a szegénységben és nyomorban élők vannak a leginkább kitéve.

Ezeken kíván változtatni mobilalkalmazásunk, a LoveInfo Lite.

Szeretnénk, ha minél több gyermek mondhatná el a világon: „Szeretőbb, s felkészültebb szülőket, jobb kort, s melegebb otthont nem is kívánhattam volna!”

A fogamzásgátlási lehetőség hiánya ugyanis nem csak az eszközök hiányát jelenti, hanem azt is, hogy nem jutnak hozzá a megfelelő tudáshoz. Mert mit sem ér az eszköz, ha valaki nem tudja használni, vagy elbizonytalanítják a mellékhatásokról keringő hamis rémtörténetek.

A mai modern technológiáknak köszönhetően úgy gondoljuk, hogy a leghatékonyabb közlési forma egy olyan mobilalkalmazás, ami hiteles információkat tartalmaz. Az alkalmazás ingyenesen, és regisztráció nélkül letölthető lesz, ugyanis azért készült, hogy segítséget nyújtson minden szexuális egészségre vonatkozó, és párkapcsolati kérdésben. Hasznos tanácsokat, hiteles információkat ad a szexuális együttlétre, az azelőtti és azutáni időre, hogy hogy lehet elkerülni a fiatalokra leselkedő veszélyeket és betegségeket. Ezekre többnyire mindig van megoldás. Ám a legjobb megoldás a megalőzés!

Az alkalmazás sok fontos témát érint, mint például az intim higiéniát, vagy az önvizsgálat megtanulását. Kitér továbbá az anatómiára, a védekezési módszerekre, és az interneten keringő veszélyes tévhitekre. Mindezt képekkel illusztrálva, és részletesen elmagyarázva.

A LoveInfo Lite a korábban említett humanitárius, egészségügyi, és ökológiai problémákra nyújt megoldást közérthető nyelven.

A Magyarországon már bizonyított nagysikerű LoveInfo mobilalkalmazást szeretnénk mind többek számára elérhetővé tenni.

Terveink szerint először angolul jelenik meg, majd a tíz legtöbbek által beszélt nyelven. Képzeld el, hogy a világon minden fiatalhoz eljut ez az app, ami miatt drasztikusan visszaesik a nemi betegségek, és a tinédzserkori terhességek előfordulása!

Tegyük együtt jobbá a világot!